Sprzedażowy występ czy bezczelny podstęp ?

LifeMed Prolife Clavam Casada Postre czyli opinie o firmach których adres to m.in. Białystok Wierzbowa 12

Wbrew pozorom firmy z Białegostoku mają ze sobą wiele wspólnego. Mowa o firmach, takich jak:
Clavam, Virgam, Palatinus,  Veneda, Armenti, Housefire czy też BetterDay. Nie pomijając oczywiście – nowo powstałych firm czyli LifeMed, Prolife i Postre.  To, co  łączy te firmy to przede wszystkim adres – Białystok Wierzbowa 12 oraz ludzie -zarządzający.  Firmy które organizują pokazy dla emerytów, czyli innymi słowy – prezentacje sprzedażowe, na których często dochodzi do naruszeń i nieprawidłowości. Inne pokrewne spółki to na przykład  Good Line, Simple Life, Housefire i Hausefruer  oraz Centrum Zdrowia Białystok. Palatinus Starowiejska Gdynia,  Salon Casada Białystok – kontakt, adres, numer telefonu, gdzie zwrócićtowar? 
Mata wibracyjna Body Shape, a także odkurzacz Ambasador – opinie. CK KING czyli zestaw promocyjny z pokazu – czy można zwrócić i odstąpić od umowy?  Garnki  Venice i Z – LINE, które nazywa się NACZYNIAMI – opinie użytkowników i możliwości wycofania się z umowy.

Oszukani na pokazie – każdy kto ma takie odczucie może się wycofać z podpisanej umowy. Ozonator Lifemed Prolife –  Opinie oraz informacje dotyczące możliwości zwrotu towaru. Prawo konsumenta daje możliwość rezygnacji włącznie z anulowaniem kredytu – pomaga w tym Fundacja Daje Siebie. Zwrot towaru do firmy Lifemed Prolifer Białystok.  Garnki z pokazu inaczej mówiąc naczynia – czy warto kupić i jaka jest cena OLX czy Allegro ? Jak oddać sprzęt z prezentacji i odstąpić od umowy podpisanej poza lokalem przedsiębiorstwa?  Porady konsumenckie np. w sprawie anulowania kredytu. 

 
Lifemed Prolife opinie

Firma sprzedająca maty wibracyjne m.in Casada, czyli Lifemed Prolife i inni

Jeśli by powiedzieć, że na ulicy Wierzbowej w Białymstoku,
mieści się biuro jednej firmy – to tak jakby nic nie powiedzieć.
Clavam, LIFEMED, Virgam, Palatinus, BetterDay, POSTRE, Veneda, Simple Life, Good Line, Housefire, Hausefruer, LifeMed, PROFILINE, Centrum Zdrowia Beauty Med., Prolife
– to tylko skrócona lista firm.

Co mają ze sobą wspólnego?
Śmiało można powiedzieć , że …
zawodowo oszukują / naciągają, głównie emerytami, na – tak zwanych – pokazach?
Co sprzedają i jak można odstąpić od umowy ?
O tym wszystkim tu się dowiesz. Miłej lektury.

Adresy spółek o których mowa na tej podstronie

Pierwszy Adres :

ul. Podgórna 
Poznań

Drugi Adres :

ul. Starowiejska
Gdynia

Trzeci Adres : ​

ul. 3 Maja 
Poznań

Czwarty Adres : ​

ul. Słowiańska
Gorzów Wlkp

Piąty Adres :​

ul. Wierzbowa
Białystok

Oto co łączy firmy o których na tej stronie piszemy

Niejasności:

Zawirowanie, zamieszanie, niejasne przepływy pieniędzy, układy, układziki, DUŻE PIENIĄDZE 

Zarząd:

Mimo że są to różne spółki o różnych nazwach, zarządzają nimi te same osoby. 
Ale … nie zawsze osoby te -pojawiają się we wpisach w KRS.

Sprzedaż poza lokalem: ​

Wspólnym profilem działania jest również sposób sprzedaży, czyli sprzedaż bezpośrednia  podczas tak zwanych pokazów / prezentacji.

Ten sam towar:

Sprzedają np. masażery, maty wibrujące, materace 3D Air Casada, garnki, naczynia nie pomijając odkurzaczy wodnych / piorących.

Ta sama oferta:

Te same produkty, mianowicie mata BodyShape Casada, materac 3D Air   Venice, Z-Line, odkurzacz Ambasador czy CK KIng.

Ten sam mechanizm: ​

Najpierw – lista obecności gości.
Później prezentacja produktów od sponsorów.
Następnie “losowanie”
Na końcu – podpisanie umowy

Posłuchaj rozmowy

Przedstawiciel handlowy, którego spotkasz na pokazie, najprawdopodobniej będzie miał niebywały czar, urok osobisty i błysk w oku. 

Jednak, gdy w terminie 14 dni od zakupu – będziesz chciał zrezygnować i wycofać się z podpisanych zobowiązań, okaże się – że to, co mu w oczach błyszczało – to ewentualnie widok Twoich złotówek… na jego koncie.

Handlowiec ma być miły, sympatyczny, przyjacielski, uśmiechnięty, służyć radą i pomocą. Być  … “do rany przyłóż”.

I tak też jest – jednak  tylko przez pierwsze 14 dni, czyli przez czas gdy jeszcze możesz odstąpić od umowy !!!

A co się dzieje gdy mija 14-sty dzień?
Lub gdy informujesz sprzedawcę o chęci zerwania  umowy?  

No cóż … czar pryska, czego dowodem jest nagrana rozmowa. 

Opinie o Lifemed, Prolife, Clavam, Virgam i innych firm z Białegostoku

Prawdę powiedziawszy, poza jednym wyjątkiem – w internecie NIE można znaleźć nawet stron internetowych tych spółek. 
Jednakże bez problemu można jednak znaleźć … artykuły wychwalające sprzedawane produkty, czyli … 
Reklamy  sponsorowane!!!

Kliknij – aby powiększyć slajd i móc zapoznać się z treścią. 

Przyłapani na kłamstwie

Jeśli jeszcze tego nie zrobiliście
… to zróbcie to teraz !!!
Klikając na teksty (slajdy)  powyżej, powiększysz obraz i będziesz mógł przeczytać, co pisze się w internecie na temat firm z Białegostoku. 

Warto zwrócić uwagę na to, iż w zasadzie w każdym artykule
“Autorytetem” jest inna osoba – za każdym razem ktoś inny jest specjalistą.

Jest to
KŁAMSTWO, JAWNE OSZUSTWO, PRÓBA SZTUCZNEGO WYKREOWANIA WIZERUNKU FIRMY.

I nasze wnioski nie są bezpodstawne.

Te “autorytety” po prostu … nie istnieją !!! 
Takich osób, krótko mówiąc w firmie nie ma i nie było !!!

Po pierwsze – potwierdzają to byli pracownicy firmy, którzy nigdy nie słyszeli takich imion i nazwisk, jakie pojawiają się w powyższych publikacjach. 

Po drugie -są to, opłacone artykuły – czyli reklamujące, a nie potwierdzające rzeczywistość !

Po trzecie – Chcąc zweryfikować te wpisy oraz chcąc dojść do prawdy,
skupiliśmy się na dwóch wpisach. Konkretnie mamy na myśli te wpisy,  gdzie za autorytety podaje się osoby, pracujące od wielu lat w firmie Clavam.

Wiele lat …
hmmm …
Moment … Ustalmy zatem na początek fakt -kiedy firma powstała?

Jawne oszustwa - na przykładzie jednej z firm z Białegostoku - Clavam

Treść artykułów, jakie na slajdach powyżej - nie mają potwierdzenia w rzeczywistości

Adres: Poznań ul. Podgórna 15
Adres korespondencyjny: Białystok ul. Wierzbowa 12 p.1
Data rejestracji spółki:  koniec stycznia 2018 roku.

Zagadka:
Jak to zatem możliwe, że kilka osób pracuje w tej spółce kilka lat, skoro zrzut ekranu artykułu został zrobiony w czerwcu 2018 roku (5 miesięcy po powstaniu spółki) ?

TO JEST OSZUSTWO. TO CELOWE WPROWADZANIE W BŁĄD. TO  JEST KŁAMSTWO.

Wtedy firma Clavam próbowała skołować i oszukać konsumentów. A wprawę i doświadczenie, w oszukiwaniu –  to osoby zarządzające tymi sieciami spółek – mają.
Zresztą … świadczy o tym ilość spółek “córek”.

Kto zarządza siecią spółek z Białegostoku ?

Wiele firm - te same osoby

Poniżej prezentujemy CZĘŚCIOWE powiązania i spółek i osób związanych z siecią spółek z Białegostoku.
Co warto podkreślić i na co warto zwrócić uwagę to fakt, iż jest to CZĘŚCIOWA GRAFIKA.
Można by rzec … wierzchołek wszystkich połączeń i powiązań.

KOMUNIKAT ZARZĄDU FUNDACJI

Nie będziemy publikować absolutnie żadnych swoich wniosków.
Nie mówiąc o tym, że nie nie będziemy nikogo oceniać.

Nie naruszając dobrego imienia spółek czy osób, skłaniamy wszakże
do myślenia !!!
Do tego, by każdy czytelnik sam wyciągnął – swoje wnioski.
Warto też, by każdy sam postarał się znaleźć odpowiedzi, na kilka – być może –  istotnych pytań.

 

  • Jaki cel mają osoby, które co chwilę zakładają nowe firmy o identycznym lub zbliżonym profilu działania
  • Czy nie lepiej jest skupić się na rozwijaniu jednej firmy, dzięki czemu zyskałaby ona renomę i szacunek?
  • Dlaczego tak szybko zamyka się, dobrze prosperującą firmę a na jej miejsce powstaje nowa "spółka córka"?
  • Jaka jest w tym idea jak również jaki jest  cel osób zarządzających?

Przede wszystkim, warto zastanowić się
  dlaczego “firma” tak często zmienia nazwę? 
– mimo że ciągle zatrudnia tych samych ludzi?
Po co nowe spółki rejestrują się w innych miastach?
– mając nadal ten sam adres korespondencyjny?
Czy to  znaczy, że chcą  “zmylić konsumenta”? 
Dlaczego “firmie” zależy na dobrych opiniach – na forach internetowych,  ale sama nie tworzy swojej strony www?

Odstąpienie od umowy z zakupu urządzeń masujących

Fundacja Daje Siebie powstała po to , by przed takimi właśnie firmami chronić konsumentów. Miesięcznie dziesiątki prezentacji organizują firmy których adres to między innymi Białystok ul. Wierzbowa. W związku z tym – kilka tysięcy osób miesięcznie uczestniczy na ich prezentacjach i – niestety – kilkaset takich osób podpisuje umowę kupna-sprzedaży. Są to umowy zawarte poza lokalem przedsiębiorstwa.
Ci, którzy uczestniczyli na takich spotkaniach mówią o sobie, że zostali oszukani na pokazie, nabici w garnek czy też naciągnięci na odkurzacz. Tym klientom – pomagamy w rozwiązaniu problemu czyli w odstąpieniu od umowy i w anulowaniu kredytu bankowego na zakup materaca wibracyjnego BodyShape Casada, materaca 3D Air, odkurzacza CK King czy też Ambasador.

Powiązania spółek z Białegostoku - dowód

Prezentujemy pismo, jakie Fundacja Daje Siebie dostała od jednego z poznańskich adwokatów.
Konkretnie to z Kancelarii GWP Grzesiek Wielgosz Piekarski Radcowie Prawni i adwokaci Spółka Partnerska z siedzibą w Poznaniu.
Pan Piotr Kałużny- działając rzecz jasna jako pełnomocnik wszystkich opisywanych tu spółek, wystosował do nas dwa pisma.

Poniżej prezentujemy pierwsze z nich.

Adwokat Piotr Kałużny w obronie firm sprzedających "cudowne garnki" emerytom

Tym, którym nie chce się czytać całego pisma, w skrócie opiszemy jego treść.
Oto „perełki” jakie  Pan mecenas Piotr Kałużny z Kancelarii GWP z Poznania, zawarł w adresowanym do nas piśmie.

"Państwa wpis zawiera szereg pytań, w tym pytań, sugerujących czytelnikom wpisu odpowiedź, która w negatywnym świetle stawia działalność reprezentowanych przeze mnie spółek"

Nie do końca wiemy, które to konkretnie pytania stawiają spółkę w negatywnym świetle. Owszem – umieszczamy pytania dotyczące uczciwości firmy – lecz dotyczą one umieszczanych na różnych stronach internetowych artykułów sponsorowanych. W artykułach tych – przypomnijmy –  mówi się np. o wieloletnich pracownikach firmy Clavam, podczas gdy spółka ta zarejestrowana jest od stycznia 2018 a artykuł powstał w maju tego samego roku.

"Wzywam do natychmiastowego (...) usunięcia ww wpisu w terminie 3 dni (...) Nie sposób bowiem takiego działania (działalność Fundacji - przypis red.) uznać za pomoc i doradztwo dotyczące praw konsumenta; upowszechnianie i ochronę praw konsumenta (...)

Pan Mecenas chyba zapomniał, że każda Fundacja swoje działania ma zapisane w statusie. A my mamy w nim wyraźnie zaznaczone, że naszym celem jest  pomoc konsumentom. W związku z tym nasze działania są w stu procentach zgodne z celem powstania Fundacji Daje Siebie.

Kolejne pismo od mecenasa Piotra Kałużnego

Prawdę powiedziawszy, nie zdążyliśmy odpowiedzieć na pierwsze pismo a już dostaliśmy kolejne. Tym razem było to przedsądowe wezwanie do zaniechania naruszeń wraz z wezwaniem do zapłaty – oto ten dokument.

Żądania ze strony firm z Białegostoku

W piśmie z dnia 11 lipca, pełnomocnik firm Armenti, Clavam, Good Line, Housefire, Virgam czyli mecenas Piotr Kałużny –  wzywa nas do:

"usunięcia z łam strony internetowej www.DajeSiebie.com wpisów godzących w dobre imię moich Mandatów"

"umieszczenia na stronie www.DajeSiebie.com oświadczenia - (przeprosin - przypis redakcji)

Za swoją działalność Fundacja Daje Siebie oczywiście nie ma zamiaru przepraszać żadnej firmy, która zajmuje się organizacją pokazów. 
Nie wyrazimy ani przeprosin ani nie będziemy darzyć szacunkiem tych, którzy zarabiają miliony kosztem polskich emerytów.

"Zapłaty na rzecz Federacji Konsumentów kwoty 100'000 zł"

Pan mecenas Piotr Kałużny, reprezentujący zarówno sieć spółek z siedzibą w Białymstoku jak również kancelarię GWP z Poznania, chyba dał się zbyt mocno ponieść fantazji !!!

Fundacja Daje Siebie sie nie poddaje !!!

Spółki , o któych mowa w przeważającej częsci artykuł, nie były zadowolone tym, że nasza odpowiedź kategorycznie odrzuca ich żądania.

Skierowali sprawę do sądu.

NIEBAWEM OPUBLIKUJEMY WYROK SĄDU.

Już teraz jednak chcemy zaspokoić ciekawość czytelników :

TAK – WYGRALIŚMY Z FIRMAMI 
KTÓRYCH SIEDZIBA TO WIERZBOWA 12
BIAŁYSTOK!!!

Chcesz odstąpić od umowy podpisanej na pokazie z Lifemed lub Prolife?

Zwrot towaru i pomoc w odstąpieniu od umowy - dla nas to codzienność

Czytaj uważnie

Jesteśmy dla Ciebie.
Abyś wiedział na, co możesz liczyć, w czym i jak Ci pomożemy – w pierwszej kolejności przeczytaj nasz regulamin.

Uzupełij formularz

Abyśmy mogli bliżej przyjrzeć się Twojej sprawie, musimy znać kilka podstawowych faktów. A żeby je poznać – odpowiedz na kilka ważnych dla nas pytań – niezobowiązująco.

Daj nam chwilę

Po uzupełnieniu formularza daj nam czas na odpowiedź. Maksymalnie jeden dzień roboczy. W tym czasie zachęcamy do wyrażenia opinie o  firmie na pokazie którym byłeś obecny.

Podobne i powiązane
5 2 Głosowanie
Ocena artykułu
35 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Gość
Barbara
23 lutego 2020 08:56

Byliśmy na pokazie dnia 21.02.2020 w Krakowie-(Generator ozonu,MateracMediaAir 3D,Odkurzacz CK,Robot planetarny) ,tak zostaliśmy wmanipulowani ze wygraliśmy te rzeczy a pózniej okazało ze musimy zapłacić za wszystko 9500 zł.w 36 ratach lub w gotowce . Zostaliśmy odszukaniu ponieważ te towary sprawdziliśmy w internecie zawyżona Ok 200 %. Chcemy odstąpić od umowy i oddać towar natychmiast w oryginale powiedzieli ze nie można .Prosze o pomoc pilne .Dzisiaj jest jeszcze następna prezentacja można uchronić następnych emerytów .

Gość
17 października 2018 18:10

W dniu 07.07./18 na pokazie firmy Virgam, w hotelu “AMADEUSZ” w Wodzisławiu Śl. zostałam naciągnięta na zakup “wylosowanej nagrody” głównej sprzętu w sumie za 8500 zł, rozłożonej na raty na kilkanaście lat. Zaznaczam że umowy były załatwiane na podstawie wyników losowania kopert, które przypuszczam zawierały wszystkie główną nagrodę. Zaznaczam że konsultanci namawiając do zakupu przy oddzielnych stolikach, tak aby inne osoby nie słyszały rozmowy u sąsiada. Nasz konsultant Marcin Wójcicki  korzystając z naszego podeszłego wieku, opowiadał nam o urodzeniu się u niego pierwszego dziecka, wielkiego pokazu zakupionych produktów z konsumpcją w dniu 07.09/18, jednak do tej pory nie otrzymaliśmy żadnego zaproszenia, a hotel “AMADEUSZ” nie potwierdził żadnej rezerwacji. Po powrocie do domu obliczyliśmy swoje zero oprocentowane raty na sumę 8500 zł i wyszła suma 12192 zł., to jest o 3692… Czytaj więcej »

Gość
Krystyna
1 marca 2019 01:05

Krystyna Z całego serca pragnę podziękować Fundacji Daje Siebie . Pomogliście mi oddać produkty i odstąpić od umowy z firmą VIRGAM , Na prezentacje nie chodzę , a jednak dałam się skusić, gdyż obiecano każdemu uczestnikowi prezent-samochodową kamerkę. Wyszłam z prezentacji z -, beznadziejną , lichą kamerką i główną nagrodą . Nagroda ta, to zestaw ;mata ,materac ,rehabilitacyjny , odkurzacz piorący i zestaw naczyń oraz dodano noże. Za tą nagrodę bagatela trzeba zapłacić w ratach 8900 . Analizując w domu sytuację, nie mogłam uwierzyć, jak mogłam wciągnąć się w manipulację . Zaczęłam myśleć, a właściwie zastanawiać się i szukać pomocy .FIRMA VIRGAM do, której dzwoniłam , w desperacji – odpowiedziała ,aby czekać- kierownik – oddzwoni . Czekałam dwa dni. Zaczęłam szukać pomocy w komputerze . Przeglądając opinie o firmie VIRGAM… Czytaj więcej »

Gość
Bolesław
22 stycznia 2019 05:08

Niewiarygodne – jak taki chłam można sprzedawać za tak potwornie wielkie pieniądze! To wyzysk i oszustwo. A gdy się ich jeszcze informuje , żę się chce odstąpić od umowy, to jeszcze kłamstwo – że towaru takiego i takiego nie można oddać. !!! A ja z pomocą fundacji oddałem !!! i co ? głupio wam ?

Gość
Maria
6 grudnia 2018 22:54

Mata wibracyjna, materac rehabilitacyjny 3D-AIR, odkurzacz piorący, zestaw naczyń. Prowadzący przedstawił produkty, które wspomagają leczenie dolegliwości reumatycznych itp. które są bardzo skuteczne w stosowaniu, zareklamował i sprzedawał żel do smarowania. Potem zapowiedział losowanie nagród dla uczestników. Nazwiska i imiona uczestników “wygrywających” wyświetlone zostały na monitorze . Na tej liście znalazło się między innymi moje nazwisko. “Wygrywający” losowali koperty z wskazaniem rodzaju wygranej. Gdy podeszłam do tych kopert prowadzący “szepnął” mi i wskazał którą kopertę wziąć do ręki. Potem było już manipulowanie moimi emocjami.

Gość
Tomasz
20 listopada 2018 20:12

Dzień dobry, potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Rodzice zostali naciągnięci przez oszustów z Wierzbowej 12, po wysłaniu do nich listu poleconego z “ODSTĄPIENIEM OD UMOWY”. Postanowiłem zawieźć im towar osobiście żeby nie próbowali (przy wysyłce kurierem) naciągnąć rodziców w sposób, że towar został źle spakowany, jest uszkodzony, niepełnowartościowy itp i jeszcze ewentualnie może mają w zanadrzu jakieś zdjęcia tego samego towaru tylko, że uszkodzonego żeby straszyć ludzi. Nie chcą przyjąć ode mnie tego towaru osobiście mimo, iż jest zwracany po 7 dniach od prezentacji, oraz zostało wysłane odstąpienie od umowy, mam wszystkie potrzebne dokumenty ze sobą, upoważnienia itp.  Jak mam zrobić żeby to przyjęli, jak Wy to załatwialiście? Najlepsze jest to, że nikt nagle nie odpiera telefonu, ani handlowcy, ani manager. A w centrali firmy nikt nie jest decyzyjny, jeden odsyła do… Czytaj więcej »

Gość
24 października 2018 14:10

w dniu dzisiejszym 24.10 moja mama dała się namówić na główną nagrodę podczas pokazu firmy Clavam w Elblągu. Podpisując umowę okazało się, że “darmowa” nagroda będzie do odebrania przy wpłacie comiesięcznej raty w wysokości 250 zł (rozłożonej na 48 mcy).  Mama natychmiast zrezygnowała z umowy prosząc o anulowanie, jednak przedstawiciel dopisał wyłącznie ręcznie “anulowane” podpisał się (nie wiadomo czy prawidzym imieniem i nazwiskiem) oraz naderwał umowę. Żadnych nagród ani umowy mama nie dostała. Czy można się dowiedzieć, czy rzeczywiście w taki sposób anulowano umowę czy dojdzie do konieczności opłacania rat ? Bardzo proszę o jakieś wskazówki

Gość
17 października 2018 18:10

W dniu 07.07./18 na pokazie firmy Virgam, w hotelu “AMADEUSZ” w Wodzisławiu Śl. zostałam naciągnięta na zakup “wylosowanej nagrody” głównej sprzętu w sumie za 8500 zł, rozłożonej na raty na kilkanaście lat. Zaznaczam że umowy były załatwiane na podstawie wyników losowania kopert, które przypuszczam zawierały wszystkie główną nagrodę. Zaznaczam że konsultanci namawiając do zakupu przy oddzielnych stolikach, tak aby inne osoby nie słyszały rozmowy u sąsiada. Nasz konsultant Marcin Wójcicki  korzystając z naszego podeszłego wieku, opowiadał nam o urodzeniu się u niego pierwszego dziecka, wielkiego pokazu zakupionych produktów z konsumpcją w dniu 07.09/18, jednak do tej pory nie otrzymaliśmy żadnego zaproszenia, a hotel “AMADEUSZ” nie potwierdził żadnej rezerwacji. Po powrocie do domu obliczyliśmy swoje zero oprocentowane raty na sumę 8500 zł i wyszła suma 12192 zł., to jest o 3692… Czytaj więcej »

Gość
15 października 2018 23:10

Kupiłam na spotkaniu z firmą z Białegstoku sprzęt Casada. Chociaż ciężko powidzieć żę kupiłam, bo niby wygrałam. Tak mówił przynajmniej pan prowadzący to spotkanie. Okazało się jednak żę nic nie wygrałam tylko musiałam kupić, a jako nagrodę dostałabym w “prezencie” inne pokazywane rzeczy. Gdy zdałąm sobie sprawę że to manipulacja a nie okazja, chciałam się wycofać i powiedzieć, że nagrody nie przyjmuje. Nie dali mi takiej możliwości – osaczyli mnie i powiedzieli żę skoro umowę podpisałam – w tym całym amoku myślałam ze to tylko odbiór wygranej – to już nie mogę sie wycofać. Boże … jaki  wstyd

Gość
7 października 2018 13:10

Bardzo, bardzo dziękuję Fundacji „Daje siebie”. Jest to grupka ludzi, którym daję 100-procentowe zaufanie. Chciałabym przedstawić i zarazem ostrzec ludzi przed zakupem niechcianych towarów z prezentacji. Przez kilka lat wiele telefonów, została pani wylosowana i zapraszamy na prezentację. Nie dziękuję, nie skorzystam ,aż nadchodzi dzień. Mąż daje się zaprosić na prezentację firmy Clavam- pokusa kamera samochodowa,( której oczywiście nie otrzymał). Jadę z nim. Przy wejściu mili ludzie, naklejają karteczki z imionami, w tle relaksacyjna muzyka. W widocznym miejscu duże bannery i kosmiczne ceny produktów. Uroczy pan rozpoczyna prezentację, przedstawia zalety materaca i reklamuje produkty „niby” innych firm. Chwila przerwy, wszyscy masujemy się na macie wibracyjnej przy skocznej muzyce. Powraca pan, reklamuje maść, która kosztuje 129,99, ale dzisiaj tylko 5 osób może ją kupić za jedyne 49,99. „Zobacz jak nabierają ludzi”… Czytaj więcej »

Gość
28 września 2018 22:09

Witam. Mama dala się namówić na pokaz w Sopocie. Została zmanipulowana i wróciła do domu z zestawem pudeł i umową na sprzęt za 8500zł kredytowany na 60 rat po 213 zł., Dodam emerytura mamy 1200zl. Otrzeźwiała i zadzwoniła do mnie nie bedac pewną czy dobrze zrobila. Szybko spakowaliśmy sprzęt do auta i pojechaliśmy odstąpić od umowy. Dokumentacja którą mama dostala była uszczuplona o umowę kredytowania i 10innych kartek ktore mama mówiła że podpisywała. Po ostrych dyskusjach zostały nam okazane umowy ale na raptem 10sekund, po czym w magiczny sposób zginęły. Państwo upierali się że odstąpienie od umowy jest niemożliwe itd, po kontakcie z policja i wezwaniu patrolu na miejsce nagle się okazało, że da się odstąpić od umowy, ale pod warunkiem żeby poczekać do końca pokazu, odwołać policję  i w… Czytaj więcej »

Gość
Ewa
17 września 2018 10:09

Po prezentacji z firmą Clavam, gdy mnie już wylosowano pytano mnie o miesięczne dochody, chciano znać moje miejsce zatrudnienia (gdy przekazałam potoczną nazwę zakładu pracy, to potem musiałam dokładnie powiedzieć nazwę firmy i adres w której pracuję). Sprawdzano moją wypłacalność. Nie było czasu na przeanalizowanie umowy w trakcie jej zawierania. Cenę podano 8000 zł, ale o odsetkach w systemie ratalnym zwiększających koszt zakupu w ogóle nie było mowy. Dlatego nie analizowałam całego kosztu w trakcie podpisywania umowy. Proces podpisywania umów był tak zorganizowany że nie było czasu czegokolwiek analizować. Po podpisaniu papierów część pracowników sprzątała salę i ponaglała prezentera by szybciej skończyć. Sugerowano mi abym rozpoczęła gotowanie w otrzymanych garnkach by w niedługim czasie po miesiącu lub dwóch zrobić dla ich firmy prezentację gotowania. Wygraną nagrodę otrzymałam zaraz po prezentacji więc nie musiałam oczekiwać… Czytaj więcej »

Gość
13 września 2018 17:09

Chciałem  podziękować FUNDACJI za pozytywne odkręcenie nietrafionych zakupów przez moich rodziców .Zrobili to w sposób profesionalny  i bardzo szybko w ciągu 7 dni było po sprawie .WIELKIE DZIEKI od mojej mamy ,która przez pierwsze dni nie zmrużyła oka z nerwów  . Gdy  zadzwoniła  do mnie  i powiedziała ,że po raz pierwszy w życiu ciś wygrała wiedziałem  ,że jakaś firma typu “hiena “rozpięła na moimi rodzicami parasol .Umowa sprzedaży z  firma CLAVAM opiewała na 8500 zł ale uwaga !!!! całość rozłożonych na 48 rat po 254,16 zł co daje 12199,68 za matę masująca,matę wibracyjną, odkurzacz i zestaw naczyń (wartość tych przedmiotów na wolnym rynku nie przekracza 2000 zł. )Jak łatwo policzyć zysk firmy Clavam , żerującej na mniejszym potencjale ludzi starszych jest ogromny . Wiem ,że na tych spotkaniach  panuje atmosfera… Czytaj więcej »

Gość
12 września 2018 21:09

Wielkie podziękowania dla fundacji za pomoc w odstąpieniu od umowy zawartej z firmą Palatinus z Białegostoku. Gdy jeszcze nie wiedzieliśmy o istnieniu fundacji próbowaliśmy załatwić to samemu. Niestety od ludzi którzy sprzedali te rzeczy można było usłyszeć jedynie, że towar objęty promocją nie podlega zwrotowi i tak dalej. Po zwróceniu się o pomoc do fundacji wszystko poszło bardzo sprawnie a pieniądze za towar już do nas wróciły. Jeszcze raz wielkie dzięki !

Gość
11 września 2018 23:10

Chciałbym bardzo podziękować fundacji Daje siebie za pomoc w rozwiązaniu umowy z firmą która często  zmienia swoją nazwe z siedzibą w Białymstoku. Dałam się oszukac.Uczestniczylam na prezentacji w prestiżowym hotelu.W trakcie prezentacji okazało się że wygrałam odkurzacz piorący,garnki,materac.Ale aby otrzymać wygrane nagrody muszę kupić mate masująca za 7900zl.Podpisalam umowę.Gdy emocje opadly chciałam zwrócić towar od pana z Białegostoku otrzymałam odpowiedź że nie ma takiej możliwości.Nie można zwrócić towaru.Momentalnie zaczeły wydzwaniac do mnie z numerów zastrzeżonych osoby z firmy Casada z groźbami że podadzą mnie do sądu że chce zwrócić towar..Nie ma możliwości zwrotu towaru bo otworzyłam karton.wowczas o pomoc poprosiłam fundację Daje Siebie.Dowiedzialam się że zakupiony towar,gdzie umowa została  zawarta poza lokalem przedsiebiorstwa mam możliwość zwrotu w ciągu 14 dni.Fundacja przysłała kuriera który odebrał ode mnie paczki i doręczyl do… Czytaj więcej »

Gość
11 września 2018 22:09

Dzień dobry Chciałbym bardzo podziękować fundacji Daje siebie za pomoc w rozwiązaniu umowy z firmą która często  zmienia swoją nazwe z siedzibą w Białymstoku. Dałam się oszukac.Uczestniczylam na prezentacji w prestiżowym hotelu.W trakcie prezentacji okazało się że wygrałam odkurzacz piorący,garnki,materac.Ale aby otrzymać wygrane nagrody muszę kupić mate masująca za 7900zl.Podpisalam umowę.Gdy emocje opadly chciałam zwrócić towar od pana z Białegostoku otrzymałam odpowiedź że nie ma takiej możliwości.Nie można zwrócić towaru.Momentalnie zaczeły wydzwaniac do mnie z numerów zastrzeżonych osoby z firmy Casada z groźbami że podadzą mnie do sądu że chce zwrócić towar..Nie ma możliwości zwrotu towaru bo otworzyłam karton.wowczas o pomoc poprosiłam fundację Daje Siebie.Dowiedzialam się że zakupiony towar,gdzie umowa została  zawarta poza lokalem przedsiebiorstwa mam możliwość zwrotu w ciągu 14 dni.Fundacja przysłała kuriera który odebrał ode mnie paczki i… Czytaj więcej »

Gość
Ewa
11 września 2018 18:10

Dziękuję;dziękuję ,dziękuję.Nie mogę milczeć,muszę napisać parę słów.Nie wiem jak wyglądała prezentacja tej firmy, ale moja mama ,która zawsze była osobą ostrożną i rozsądną po prezentacji zjawiła się w domu ze stertą pakunków.W póżniejszych rozmowach mówiła ,że wszystko odbywało się bardzo szybko ,oczywiście były zapewnienia .że częśc kupiła, a reszta to rzecz jasna prezenty.Zakupy kosztowały ją bagatela 8500zł w promocji lecz ponieważ nie miała gotówki udzielono jej kredytu na 48 miesięcy kwota raty ponad 250 zł.Już po prostych obliczeniach okazało się ,,ze ta wielka okazja kosztować ją będzie 12tys zł.Cóż powiedzieć żal tych wszystkich osób ,które pozwoliły sobie na zaufanie do tej firmy.Miłe Panie ,które dzwoniły i zachęcały żeby wziąć udział w pokazie ponieważ tam można dowiedzieć się jak poprawić swoje zdrowie już przestały być miłe i żadna nie mogła rozmawiać… Czytaj więcej »

Gość
10 września 2018 21:10

Należę do grupy bardzo wielu osób,które dały nabrać się na pokazie Firmy Casada.Oferowane produkty to mata wibrująca,mterac na dolgliwości kręgosłupa i dodatkowo w prezencie garnki firmy Venice i odkurzacz piorący CK KING ZA DUŻE pieniądze. Wszystko było pięknie zorganizowane i przedstawione osobom biorącym udział w prezentacji w/w produktów.Dałam się omotać i podpisałam umowę kredytową.Zaproponowano mi także wpłatę zaliczki bo będzie to korzystniejsze niż kredyt.Naiwna wpłaciłam zaliczkę na konto firmy VIRGAM i wtedy zorientowałam się żę to nie żadna niemiecka firma CASADA .Dzięki fundacji jej wsazówkom odstąpiłam od umowy ,paczki dotarły do firmy VIRGAM -czekam na zwrot zaliczki.Fundacja Dajesiebie to obrona i pomoc ludziom ,którzy padli ofiarą manipulacji.

Gość
9 września 2018 14:10

Geneza problemu zaczyna się od …. ludzi. Chodzą na pokazy, czasem mają tych zaproszeń kilka, kilkanaście na miesiąc i pilnują dat tych spotkań, jakby to była najważniejsza rzecz na świecie. A później jest płacz, Wylewanie  pomyj na wszystkie firmy sprzedaży bezpośredniej a prawda jest taka, że te pokazy traktują jak jedyne źródło rozrywki i darmowych prezentów. Dlatego zupełnie nie żal mi tych ludzi.  Doskonale wiedzą, czym te firmy się zajmują ale perspektywa darmowego prezentu jest silniejsza niż własny honor. Absolutnie nie chce bronić tu firm,  bo moja babcia też była ofiarą EcoVital. Ale to ją czegoś nauczyło i od tego czasu nie przyjęła zaproszenia na żaden pokaz i nie dała się namówić na darmowy prezent. Kiedyś EcoVital,  teraz Clavam itp. firmy -córki tworzone na potęgę przez tych samych ludzi.  Tak… Czytaj więcej »

Gość
4 września 2018 08:09

Dzień dobry. Po przeczytaniu całego artykulu i z samego doświadczenia chcę zaznaczyć, że wyżej wymienione firmy to chęć wyłudzenia od nas samych pieniędzy. Mało tego…. Dzwonią po Polsce (mając dostęp do naszych numerów telefonów) informują nas, że wygraliśmy lub dostaniemy darmowy prezent jeśli przyjdziemy na prezentację pokazową.  To wszystko manipulacja psychologiczna którą doskonale potrafią. Chcę jeszcze zaznaczyć, że to przeważnie osoby starsze dostają propozycje wygranej i zaproszenia.  Teraz opiszę swoje doświadczenia związane z tymi firmami.  W moim przypadku była to firma Clavam.  Mama dostała zaproszenie na ich prezentację i, że jeśli przyjdzie na pokaz dostanie darmowy prezent – w tym przypadku był to odkurzacz. Oczywiście jak większość społeczeństwa usłyszy, że coś za darmo się dostanie jest zadowolona. Mama poszła na ten pokaz. Po zakończeniu prezentacji każdy z pracownikòw podszedł osobno do… Czytaj więcej »

Gość
3 września 2018 10:09

Tak, spotkanie z tymi naciągaczami to była nauczka, której długo nie zapomnę. Sama innych przestrzegałam tyle razy przed nieprzemyślanymi zakupami, a na pokazie normalnie tak mnie omotali, że podpisałam umowę.  Oczywiście wiem, że można zrezygnować, ale oni mi wmawiali, że w tym przypadku rezygnacji nie ma, bo to promocja i okazja. A jak zapytałam, gdzie mam odesłać sprzęt, to pan lekceważąco stwierdził, że nigdzie. Ta “przygoda” kosztowała mnie kilka nieprzespanych nocy i kilkanaście nowych siwych włosów. Dzięki fundacji sprawę zakończyłam pomyślnie i szybko, a niedawno poleciłam pomoc Fundacji znajomemu, którego mama dała się wkręcić w niechciane i drogie zakupy.  Jeszcze raz dziękuję Fundacji

Gość
19 sierpnia 2018 18:08

Ludzie !!! Wy się nie zastanawiajcie – jak już sie wpakowaliście w zakup tego g… to równie szybko z tego rezygnujcie !!! Mi pomogli ludzie z Fundacji – za co jestem naprawdę wdzięczny !!! Towar jaki kupiłą teściowa nie wart jest złamanego grosza – nie mówiąc już o kilku tysiącach jakie miała za to zapłacić !!!

Gość
15 sierpnia 2018 00:08

Tak się zastanawiam, czy to co widziałem na pokazie, gdzie pokazywano różne sprzety, to żart czy kpina?
Ceny to chyba z księżyca !!! Mam w domu podobny rzeczy do tych, jakie pokazywała firma Clavam.
Mam naczynia Philipiak – i firma Clavam nie powinna swoich do  Philipiaka  porównywać
Mam odkurzacz Powermed – odkurzacz wodny – i jest o niebo lepszy niż ten pokazywany przez Clavam.
Na moją prośbę o włączenie tego ich Ambasadora – prawie wyrzucili mnie z sali….. Żenada?

Gość
8 sierpnia 2018 16:08

a oto moja “”przygoda”” 1.  28.07. sobota – na pokazie zorganizowanym przez firmę CLAVAM nabyłam, 4  z czego 3 w drodze losowania , produkty , zaproponowane przez firmę. Wśród nich odkurzacz piorący CK clean King. Tylko on budził moje zainteresowanie. Produkty przywiezione przez sprzedawcę do domu. Dysponując instrukcją obsługi odkurzacza , po przeczytaniu mąż stanowczo odmówił korzystanie z niego.. Niezwłocznie , posiadając nr telefonu komórkowego , poinformowałam go o rezygnacji z zakupów i unieważnienia umowy. Po chwili inna przedstawicielka firmy przekazała informację, , że to niemożliwe – sugerując mi drogę sądową.. 29.07. jeszcze jedna propozycja  – odbiorą odkurzacz, a pozostałe produkty wyceniają na 5.000,00 zł.. Teoretycznie znałam drogę prawną unieważnienia umowy sprzedaży zawieranej poza siedzibą firmy. 29.07. c.d. przeglądając strony internetowe natknęłam się na  “Fundacja Daje Siebie”” – pomoc w… Czytaj więcej »

Gość
4 sierpnia 2018 23:09

Czy ta firma nie zmieniła się teraz na Palatinus ? Czy jakoś tak? Bo dziwnym zbiegiem okoliczności mają ten sam adres co wymienione w tym artykule powyżej. Czyżby nowa firma i starzy oszuści ?

Gość
2 sierpnia 2018 01:08

Moja mama “dla rozrywki” poszła na prezentacje organizowaną przez jedną z tych firm. Bardziej niż ją zachęcili to ją wręcz zmusili do zakupu ich rzeczy. Wiem, bo gdy mame do domu przywieźli to byłą cała roztrzęsiona, szybko wysadzili ją z samochodu a jeszcze szybciej wyrzucili pod domem towar i pojechali w … Natychmiast wsiadłem w auto ze wszystkimi rzeczami jakie zostawili i pojechałem oddać. I bezczelnie na w miejscu gdzie mieli prezentacje mówili że nie mogą przyjąc towaru, że oni są tylko dystrybutorami, że nie mogą przyjąć bo umowa jest już zgłoszona, że  …. setki argumentów na nie !!! Zapewniali jednak, że jak zadzwonię do biura to bez problemu powiedzą mi co zrobić, żeby oddać i jak powinniśmy to zrobić. GUZIK prawda – na ich infolinii co dzień słuszałem że… Czytaj więcej »

Gość
28 lipca 2018 23:08

Witam.
Dzisiaj zostaliśmy z żoną wyproszeni na przed samym końcem pokazu przez to, że znalazłem w internecie identyczną maść, (która notabene kosztuje nie 80 zł, nie 70, nie 60 a tylko 50 zł) za niecałe 10 zł i pokazałem ją siedzącym obok osobom. 3 osoby niestety dały się nabrać i zakupiły ową maść, której mieli tylko 5 szt. W aptece można ją kupić za około 12 zł. Oczywiście w trakcie pokazu usłyszeliśmy, że wszystkie tańsze produkty, które można znaleźć w internecie to podróbki. Jeszcze przed wyproszeniem kazano mi pokazać co pokazywałem w telefonie,  sąsiadowi obok 🙂 Grzecznie go wyśmiałem i wtedy nas wyproszono.

Gość
25 lipca 2018 01:08

Dlaczego nikt nie zabiwrze sięza te firmy ? Moją  babkę kiedyś oszukałą firma Veneda. udało mi siępomóc babce i odmówić tamtą umowę . Teraz moja mama wpadła w to samo tym razem z firmą Virgam. Dzięki temu że zacząłem szukać w internecie, w KRS i wszędzie indziej udało mi sięustalić, że faktycznie , częśto w różnych spółkach znajdują sięte same nazwiska , te same osoby które tym zarządzają. Czy prokuratura nie możę siętym zająć? Przecieżoni okradająi oszukująsetki osób! Przecieżjakby wsadzić do kicia cały zarząd firmy, wsadzić ich na kilka lat, to by wreszcie sięzakończył ten cały precenens. Osuści poszli by siedzieć, ludzie by zaoszczędzili – każdy byłby zadowolony. Gdzie jest prawo ?

Gość
14 lipca 2018 22:07

Oszuści jakich mało. Na pokazie wszystko pięknie mówią, obiecują gruszki na wierzbie , a jak przychodzi co do czego, jak im powiedziałem zę chce oddać towar bo jednak mnie stać na to nie  będzie, to nagle wyszło szydło z worka. Stali się bezczelni, chamscy, straszyli sądami, komornikami…NIE POLECAM WSPÓŁPRACY I ZAKUPÓW W TEJ FIRMIE. taka moja opinia o firmie Clavam.

Gość
27 czerwca 2018 00:06

Garnki Venice – dostaliśmy w prezencie do maty masującej. Miałbyć to niby prezent od firmy jeśli obiecamy że 4 lub 5 maja przyjdziemy na wielką galę i powiemy jakie te garnki są cudowne. Daliśmy sie omotać – zgodziłąm się przyjść w maju i ich zareklamować. Okazało sie jednak że … garnki zaczęły rdzewieć. uchwyty się poluźniły i nie wiem czy nie odpadną za chwilę. A gala – jaka miała być w maju – okazało się ze w siedzibie firmy nikt nic o tym nie wiem. Była to tylko ściema i kłamstwo !!! Czujemy się oszukani !!! Oddać towaru nie możęmy – możemy tylko ostrzec !!! Jeśłi zastanawiasz się czy Venice to dobre garnki, to przestań się zastanawiać . ODDAJ PÓKI MOŻESZ !!!

Gość
25 czerwca 2018 21:06

Pod pretekstem “serwisu urządzeń” starali się nachalnie (niestety skutecznie) nakłonić do zakupu kolejnych urządzeń. Dzięki fundacji, odstąpienie od umowy przebiegło bezproblemowo. Obawiam się, że bez pomocy fundacji sprawa mogłaby być dużo bardziej nieprzyjemna. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Gość
11 czerwca 2018 19:07

Sugeruję aby ich kolejną spółkę nazwać : Wyrachowanie. Albo Tupet Sp z o.o.
Na spotkaniu – gdy chcesz kupić mówią “Pani kochana”. Ale gdy dwa dni później zapytałam panią, która podpisała ze mną umowę, jak mogę to oddać, to usłyszałam, że jestem “niepoważna i chyba nie zdaję sobie sprawy z tego, że oddać to ja se mogę chcieć. A komornik i tak przyjdzie i swoje zabierze”. I z tego miejsca dziękuję dwóm Panom, którzy kontaktowali się ze mną – w imieniu Fundacji.  I którzy pomogli mi uporać się z problemem. Jeszcze raz – DZIĘKUJĘ❤❤❤

Gość
6 czerwca 2018 04:07

Dziadostwo – jakich mało. Oszukują mówiąc, że odstąpienie nie wchodzi w grę. Wmawiają, że zrezygnować się nie da. Twierdzą, że jak odeślę towar to i tak go nie przyjmą. A gdy zgłosięm sprawę do Fundacji to nagle okazało się , że można zrezygnować 🙂